UPDATE 22 september – De eerste meditatiegroep zit vol. Vanaf maandag 1 november start ik met een nieuwe serie van zeven avonden. Hier zijn nog enkele plekken voor.

Regelmatig start ik in mijn praktijk in Wijhe met een serie van zeven meditatieavonden. Deze avonden zijn geschikt voor iedereen die op zoek is naar rust, verdieping en ontspanning. Het zijn avonden om te vertragen, ruimte te geven aan wat er is, dichter bij jezelf te komen, stilte te ervaren, inzichten te ontvangen en zo te oefenen in het leven. Je hoeft nog geen ervaring te hebben met meditatie, maar dat mag natuurlijk wel. Uiteraard zijn zowel mannen als vrouwen welkom.

De avonden worden vormgegeven rondom de Latifa, een eeuwenoude meditatie ofwel oefening waarin ruimte wordt gecreëerd voor universele kwaliteiten die in ieder van ons aanwezig zijn. Bestaan, verlangen, hopen, geloven en vertrouwen, loslaten, liefhebben en bereid zijn.

 

OVER DE AVONDEN
Gedurende ongeveer drie maanden komen we in totaal zeven avonden bij elkaar. Elke avond staat in het teken van één van de zeven kwaliteiten. Deze zeven kwaliteiten brengen je steeds opnieuw terug naar je kern. Tijdens de avonden komen er naast de Latifa meditatie ook andere werkvormen aan bod. Denk aan bewuste ademhaling- en ontspanningsoefeningen. Ook is er ruimte om te delen wat je tegenkomt in jouw wereld. Wat je verwonderd, ontdekt, of blij maakt. Maar ook wat je lastig vindt of verdrietig maakt. Thuis of in je werk. Kortom het hele leven. We sluiten af met een kopje thee.

OVER MEDITATIE
Meditatie is niet iets speciaals en het is eigenlijk heel simpel. Je bent met aandacht met alles wat zich aandient. Door aandacht te schenken in het hier en nu aan dingen waar je gewoonlijk niet bij stilstaat, zoals je ademhaling, maar ook lichamelijke sensaties, gedachten, gevoelens en emoties ontstaan rust, ruimte en ontwikkel je kracht, helderheid en wijsheid. Eigenlijk is het een soort van oefenen in het leven, zonder je te verzetten tegen wat er is. Mediteren kan je overal doen. Zowel thuis, maar zeker ook in de natuur tijdens een fijne wandeling. De zeven avonden geven je een mooie start waarmee je uiteindelijk ook in je eigen leven verder kan.

OPBRENGST
Meditatie in het algemeen maar de Latifa in het bijzonder geeft rust, inspiratie, focus. Mensen voelen zich meer verbonden met zichzelf en anderen, heel en van betekenis.

PRAKTISCH
We komen zeven maandagavonden bij elkaar van 19.30 tot ongeveer 21.00.

De data van groep 1 zijn (DEZE GROEP IS VOL): maandag 27 september, maandag 11 en 25 oktober, maandag 8 en 22 november, maandag 6 en 20 december.

De data van groep 2 zijn: maandag 1, 15 en 29 november, maandag 13 december, maandag 3, 17 en 31 januari.

De kosten zijn 77 euro voor de 7 avonden (inclusief btw). Na aanmelding ontvang je een factuur.

Het adres van mijn praktijk Innerdiek is Jan Meesterweg 9 te Wijhe.

AANMELDEN
Als jij er ook naar uitkijkt om in een kleine, veilige groep te mediteren, stil te staan bij jezelf en contact te maken met wat er in je leeft. Aarzel dan niet. Je bent meer dan welkom. Wat is er fijner dan mensen te ontmoeten die ook nieuwsgierig en met aandacht onderweg zijn door hun leven en hun hart volgen?

Stuur een mail naar simon@innerdiek.nl of bel/app 06-41905368. Ook als je eerst nog wat meer informatie wilt.